Tollarp

Tollarp ligger 16 km utanför Kristianstad och tillhör Kristianstad kommun. Orten har 3 700 invånare. Kristianstad är regionstad i nordöstra Skåne och servicen på orten är god. Här finns vårdcentral med apotek, folktandvård, bank, matvaruaffärer, poliskontor och bibliotek.

Trots sin storlek finns flera av kommunens största arbetsgivare i just Tollarp. Sylt- och safttillverkaren Önos etablerades här och produktionen drivs nu vidare av Procordia Food AB. Andra stora arbetsgivare i Tollarp är Erik A Olssons Mekaniska AB samt Thage Anderssons Byggnads AB, Sveriges sjätte största byggföretag.

Kommunens folkmängd har ökat stadigt med 3,1 % sedan 2002. Tyngdpunkten i näringslivet ligger på livsmedel, jordbruk, handel och service, men även tillverkningsindustrin är mångsidig.

Framtiden

Utöver ett aktivt näringsliv så erbjuder Tollarp en lugn och naturnära boendemiljö. Man brukar säga att orten ligger "mitt i naturen". I närheten finns bokskogar med ett rikt djurliv och frodig växtlighet. Stackedala är ett populärt friluftsområde med gångstigar och elljusspår. Läget vid E22:an söder om Kristianstad gör att orten har mycket goda kommunikationer.

Ekorren 8 och 9
Fastigheten byggd 1962. Läs mer