Trelleborg

Trelleborgs kommun ligger i sydvästra Skåne, ca 3 mil söder om Malmö. Staden har länge präglats av industriell karaktär och hamnen, som är näst störst i landet efter Göteborgs hamn och den omfattar både gods- och persontrafik. Staden är även en viktig järnvägsknut för godstrafiken i Sydsverige.

Trelleborgs kommun präglas av bördig åkermark, långa sandstränder samt närheten till kontinenten. Under sommartid flockas semesterfirare till stränderna utanför Trelleborgs centrum och sedan 1984 har staden stoltserat med vajande palmer längs med strandpromenaden.

Befolkningsutveckling och näringsliv

Befolkningen i Trelleborgs kommun har under 2000-talet vuxit med knappa 10% och idag bor det ca 42 500 invånare i kommunen. Kommunens största arbetsgivare är inom vård och omsorg samt logistik och handel.

Framtiden

Nya infrastruktursatsningar, såsom förlängning av motorvägen (E6:an) från Malmö samt kommande utbyggnad av Pågatåget till Trelleborg kommer att bidra till en ökad in- och utpendling till och från staden. Trelleborgs kommun har även omfattande planer på att flytta nuvarande hamn till en mindre central belägenhet och därmed möjliggörs exploatering av nuvarande hamnområde.

Prästen 3
Läs mer
Beckasinen 6
Läs mer
Råkan 21
Läs mer